2010. gada 18. decembris

17&18 december

Ola draugi:)
Ziemassvetki tuvojas ar katru dienu. Bet mēs te galīgi to nejutam, jo nekas pilnīgi nekas par to neatgadina. Tikai viena restoraniņa redzējam kaut kadus ziemassvetku rotajumus:)
Mums vis ka parasti. 17. decembrī bija fiziski ļoti gruti. Vis sapēja bet vejš puta un es tapat 2 reizes aizgaju uz ūdens. No rita ar 4.7 un vakara ar 5.3. Nekas baigais, bet beidzot man ir vienīga safilmēta shaka:))))
Tada ne visai augsta un skatīga, bet tomēr labāk nekā nekas.
Ja un visu dienu burājam ar piesardzību, jo iepriekšejā diena pie vakariņam spaņu draugi mums izstastīja ka izradas te ir diezgan bieži sastopamas portugaļu galeras ( vienas no indigākam meduzam, pēc to dzeliena stundas laika ja neiešpricēt noteiktas zales var atstiept kajas:( )Romanam serfotājam no spanijas pirms 2 gadiem gadijas ar to saskarties un viņš laipni padalijas iespaidos, lab;āk jau nebutu neko stastijis.
Nakošajā diena burajot es pats pabraucu garam vienai tadai meduzai 1 metra attalumā. Tāpēc atcereties lieko reizi ūdeni te labāk nekrist, tas ir diezgan liels risks, ko mēs līdz šodienai nebijam apzinājušies.
Tagad tik katru reizi brauc un skaties uz ūdens virsmu meklējot tas portugaļu galeras. Viņiem ir virs udens tads ka piepust "prezis" ko ļoti labi var saredzēt.
Pie tam vel uzzinājam arī par citam visadam bistamam butnem kuru te ir pietiekoši daudz un ar kuram paldies Dievam neesam saskarušies un cerams nesaskarsimies lidz aizbraukšanai.
18. decembrī prognoze veju nesolīja un ta tas arī ir. šodien mums ir atpūtas diena. Paliek tikai 2 dienas un otrdien mēs jau dosimies mājās. Pedējas dienas solas būt vejainas priekš 4.7. Pirmdien visdzrozāk dosimies uz vienas upes grīvu atkal pafristailot pa fletu:)
Do svazi.

2010. gada 17. decembris

16.12.2010 Lagoos dos Patos


Sveiki.
Šodien ir manu cerību piepildīšanas diena. Pēc vakardienas salauzta deļa un remonta darbiem, šodien varēja turpināt burāt.
Rits iesakas visnotaļ neparasti jo kads palaida ziņu ka kite stacija būs capueras nodarbības. Ta arī es tur nokļuvu pusdesmitos no rīta lai apskatīties.
sanaca laba rīta vingrošana un staipišdanas un vel iemacijos capueras pirmos pamat soļus:)
Ap to laiku vejš jau saka pastiprināties un ātri steidzos atpakaļ uz musu "bazi''
Uzspiedu uz Loranu ( musu apartamentu īpašnieku un ļoti labu serfotāju, kurš katru dienu mīl biku uzpipēt:) )un sarunajam ka pēcpusdiena dosimies uz vienu no gludūdens lagunam kas ir te tuvumā.
Paspe'ju ieiet uzburat pusstundu ar 4.7 un bija jau laiks vakt inventāru un ap vieniem dēvamies ceļa uz Patosa lagunu.

Jaatzīme ka ceļs līdz lagunai bija interesantākais piedzīvojums līdz šim. Attalums lidz turienei varbūt ir kadi 30 km, bet tos mēs merojam vairāk par stundu:), jo pa ceļam nacas parvarēt kapas, pļavas, pludmales, parcelties ar plostu pari upei ( likas ka tas plosts aizies dibenā ar visu musu stafu un mašinu) tad vel nobraukt pa super izdauzitiem lauku ceļiem. Bet tieši tas visu padarija par kartīgu piedzivojumu un lika burašanai laguna lidzinaties vienai no labākam sesijam uz ūdens šogad;)
Daļeji ta arī ir jo tieši lagunā Patos esmu uztaisijis savu pirmo un tīru burneru, one handed funnelu un tt no pilnīgi gluda ūdens.
Lagunā ir sald ūdens, vienīgais minus ka iekša vietam ir aļģes kas ir ļoti asas un kartīgi dur:(

Vel saka ka no tadam saldūdens lagunam ja iekapt kadā sudā var dabut tadus mazus tarpus kas iekapsulējas pec tam tava ķermeni un aug:). Līdz braucēji gan teica ka no ta nav jabaidas un tos var mierīgi dabūt ara no adas ar adatu.
Ļoti ceru ka neko tadu neesmu dabujis tur:) un vienigais ko atvedu no lagunas būs mega pozitīvi iespaidi.
Ceļu atpakaļ merojam jau pa tumsu un bijam pedejie klienti uz "pramja"' parceltuves. Velāk sekoja kolektīvas vakariņas ar lobsteru musu iemiļotaja restoraniņa, kura īpašnieks taisa labākas capiroskas ciematā. Lobsterus tiešam ir verts te pagaršot, nav leti bet cena pratīga salidzinot šo edienu ar cenam pie mums.

Desertam pievienoju dažas bildes. No šodienas būs beidzot arī safilmets gan actions gan ari lifestyle. Būs ko darīt mājās garajos ziemas vakaros:)

Nu jau mums paliek 4 dienas uz vietas un 3 no tam solas būt vejainas. Kadu dienu noteikti aizbrauksim uz tas upes grīvu, tas ir tuvāk un arī ir pilnīgi gludais, vares beidzot uztaisīt kadu airfunnelu.

15.12.2010 5.3>4.7+Skate 100 -2 litres


Šodien beidzot iep
uta stiprāk. Dienas sakums ar 5.3 un skate 100. Pēc pusdienam paņemu 4.7. Udens līmenis jau nokritas lidz ''kritiskajam'' līmenim, tas nozīme ka vietā, kur taisiju burnerus bija jau kads pusmetrs ūdens.

Gaja jau labi, izdevas uztasīt shaku. Ar 4.7 ir krietni vieglāk. Jāatzīme ka šveiciešu girlfrienda paņema šodien fotoaparatu un pabildēja visus pēc kartas. Es arī tiku kadrā un varat redzēt dažas bildes.

Tatad vakara session man turpinājas kadu pusstundu un tad braucot jurā atkal meģināju burneru:), iekapu switcha, skatos nak tads metrīgs vilnītis un ātri parmētu buru bacwinded un lecu burneru. Leciens sanaca ogo go kads. Reāli augsts varbūt uz kadiem paris metriem. Protāms ka pargriezu un lidoju leja ka pēc backloopa. Rezultāta delis iegaja ar purngalu ūdeni. Kad izpeldēju tad delim bija minus viens litrs no tilpuma ( sk. bildi).
Nu vakars jau pagaja ineresanti, remontējot dēli. Rita atkal puš un cerams ka aizlaidīsim beidzot uz lagunu, pafrīstailot pa gludo un biku dziļākos ūdeņos.

2010. gada 15. decembris

Big fish, rain & rescue


Čau visiem.
Neesmu kadu dienu neko rakstījis, jo īpaši arī nebija ko.
Pirmdiena bija tada jocīga diena, no rīta saule, zvejnieki atgriežas no jūras, visi cerība gaida ka ieputis, bet stipra veja vietā atnak tikai negaiss un lietus. Jāsaka ka decembris ir pedejais menesis pirms te sakas lietus sezona, un nu jau var just un redzēt ka rainy season tuvojas:).

Ta ka vakardienas galvenais notikums bija lietus verošana un vakariņu gaidīšana.
Par edināšanu un dzīvošanu laikam ir jāapraksta atsevišķajā topikā, jo tur ir ko pateikt :))))
Šodiena iesākas cerīgāk. No rita jau spidēja saulite, bija ļoti karsti un puta kadi 5-6 m/s. Pēc maniem novērojumiem, vistiprākais vejš te iepuš parasti no 2 lidz 5 dienā. Ta bija arī šodien un tieši ap šo laiku devos burāt. Diena tadi pati ka iepriekšeja, burašana virs koraļu rifa un burneru meģinājumi. Vis gaja labi līdz bridim kad pamanīju savu koleģi Emīlu plunčajoties jurās dziļumos ar kaitu ūdeni, cereju ka vinš bus spejīgs to pacelt gaisa tāpēc parāk nesteidzos palīgā. Bet nu pec kadam 6 halzem pamaniju ka situācija nemainas un devos palīgā.
Emīla kaits bija sapinies kaut kada paradoksalajā veida un pacelt to nebija iespējams, tāpēc nolemu tam izlais gaisu sarulēt un vilkt Emīlu uz krastu, jo citadāk viņam naktos ilgi dreifet kamēr viņš nonaktu kait beachā pie propeleriem:) un tad viņam butu 4-5 km pastaiga:)
Uz to laiku piebrauca arī musu spaņu draugs frīstailist Roman un mēs viņam atdevam puķi ko viņš saka vilkt uz krastu. Es pieseju emila kaita deli pie aizmugurējas kaisaites un sakam lenitem vilkties uz krasta pusi. Bet ka jau saka labāk velāk nekā nekad un pēc kadam 3 minutem pie mums piebrauca glabšanas laiva no clubventos un aizveda Emīlu līdz krastam. Izradījas ka kaitam parplisa viens videjais striķis un to nu nebija iespējams savaldīt, tāpēc tas arī nokrita ūdeni.
Vot i skazke konec a kto slusal molodec:))))
Es uzluvējos atpakāl, atputos bišku jo bija baigais besis ņemties ap to kaitu...
Tad vēl kadas 40 min sesija uz ūdens ka vienīgais braucējs. Diena butu izbojāta ja ne izdevušas 3 shakas. Ļoti žel ka nav neviena kas pafilmētu un pafotografētu, jo ar shaku kaut ka jocīgi, esmu it ka uztaisījis jau ļoti lielu daudzumu, bet nav nevienas izdevusies shaka safilmēta. Žel bet nu cerams rīt vai parīt beidzot pielikšu Emīlu pie filmēšanas, jo tagad viņš vairs neiet uz kait beachu kur in onshore vejš, bet kaito tepatas, pie side-off:)
Tatad tuvākas 2 dienas pēc prognozes spriežot būs vejainas un domajam uztaisīt izbraucienu uz kadu flatwater lagunu.
Uz tikšanos eterā.

2010. gada 13. decembris

Sunday 12.12.2010

Ola!
Neskatoties uz slikto veja prognozi te tomēr ieputa. Un labāk nekā sestdien. 2 stundas burašanas ar 5.3 full power :)
Diena bija ļoti lidzīga iepriekšejai, jo ūdens limenis bija tads pazems. No sakuma braukaju zemvejā, kur bija pamatīgs čops. Un neskatoties uz to beidzot izdevas uztaisīt pilnīgi tīri divas sw chachas, esliderus, funnelus un tt.
Tad es parvietojos upwinda un atkal braukaju virs rifa, kur dziļums dažreiz bija tikai līdz ceļiem, toties perfekti gluds un ar nelieliem asiem vilnīšiem kas regulari naca no okeana:)
Un ar otro meģinājumu man izdevas uztaisīt burneru. Savu pirmo piezemeto burneru :)
Sajūtas labas.
Ar shakam gaja gruti. Laikam arī tapēc ka gruti bija atrast kaut kadu čopu vai vilnīti no ka izlekt. Sanaca vien tadi shouit into upw360. Kaut gan arī no tiem sajutas ir patikamākas nekā katru reizi krist ūdenī:)
šodien mums atputa, laiks tads apmacies un pa nakti varēja dzirdēt perkoni. Prognoze sola lietu :(, cerams ka nebūs jo tas pilnīgi aizklape visu vēju.
Gaidam otrdienu, trešdienu un tad cerams vares paburāt ar 4.7 beidzot.

2010. gada 12. decembris

Sun, sand and windsurfing

šodien vejš beidzot iegriezies arī pie mums Icarai. Nebija nekas īpašs tikai tik daudz lai varētu braukāt ar 5.3.
Tagad ir augošs meness līdz ar to beguma līmenis vairs nav tik zems un perfekti gliudais ka iepriekš neveidojas. Nacas vien vizināties pa tadu čopu līdz pusdienlaikam.
Bet pēcpusdiena, kad iegaju otru reizi ūdenī, sakas jau paisums un ūdens līmenis bija jau mazliet augstāks. Virs rifa bija aptuveni 40-50 cm. ūdens, Tur arī plisa smūki vilniši, kas nebija lieli un tikai daži ekzemplāri bija uz kadu metru, bet starp viļniem veidojas gludais:)
Tatad ieskrienies kartigi, iekapj switcha, ātri go backwinded un lec burneru:) Tieši ta es sodien meģināju un 2 reizes sanaca gandrīz perfektais burners, vienīgais augstums bija liels un tas vis pargriezas bišku:(.
Tatad spots te protāms nav perfekts, ne viļnu braukšanai, ne frīstailam, bet ir ļoti interesants, jo katru dienu var sniegt atšķirīgus apstakļus.
Bet ta jau ka parasti standart triku pakete. Jāatzīme ka šodien biju loti ļoti tuvu sw chacho izpildīšanai:), cerams ka rit izdosies.
Un diemžel atkal nav ne bilžu ne video, jo kaiteri arī ir cilvēki un grib dažreiz uzkaitot :)))