2012. gada 22. septembris

Pimp my RIDE or one year project!!!

Sveicināti sekotāji,
Vasara nu jau ir gala un sava blogā neesmu iepostējis neko kopš maija, bet notikumu protāms bija daudz un dažādu.
Bet šoreiz gribētos padalīties tieši ar vindsērfinga nesaistīto ziņu.
Pēdēja gada laikā, paralēli ar savu pamat hobiju- vindserfingu, biju pievērsies vienam ļoti interesantam projektiņam. Idēja dzīma spontani un piedērēja manas masas vīram, kas sava darbā ir saistīts ar auto remontiem un tt.
Tatad pirms diviem gadiem biju nomainījis savu serf mobilu un iegadājos 1996 gada ražotu chevrolet astro conversion van. Ko nozīme conversion van? Tas ir busiņš kuru amerikāņu tunīnga kompānijas uzķīlē ņemot par bāzi standarta chevy astro. No rupnīcas tiek ņemts standarta cargo būs, tiek nogriezts jumts, piestiprināts augstaks jumts no stiklaškiedras, nomainti logi, tiek pilnība pārveidots salons, no arpūses tiek uzmontēts body kit.
Parasti astro conversion busu nav daudz un to cenas ir krietni augstākas nekā standarta astro versija, bet komforts un izskāts protāms arī ir citā līmenī.
 Bilde ir mans pirmais uzticamais braucamais. Masas vīram arī ir astro conversion van, bet pasutot to no Amerikas viņam pa ceļam tika nozaudeti videji sedekļi un vel bija nepeciešamība vel pēc dažam detaļam, tāpēc pirms gada nosolījām ASV apdrošinātāju izsole vienu sisto astro lai abiem dabūt trūkstošas un vēlamas detaļas. Ta mēs tikam pie vel viena Astro van'a.
Divu menešu laikā mašina bija Latvijā, katrs no mums dabūja sev velamo, bet tad man radas ideja ka vajadzētu sisto mašīnu atjaunot, jo ta bija jaunāka un salons salidzinoši ar manu vecu busu bija labāks un komfortablāks ka arī priekšejais panelis jau jaunāka parauga.
Te bija divi celi ejami, vai nu mainīt mašinai pusi no priekšas, jo bojājumi bija diezgan lieli, vai nu dabūt pa leto kadu Latvijā jau registrēto standarta astro un parveidot to uzliekot citu jumtu, stiklus, salonu un body kitu.
Tieši šo ceļu izvelējamies un julijā 2011 gdā biju iegadajies jau Latvija reģistrēto astro ar numurzimi SO92.
Sanaca ka tieši tagad mums bija visas nepieciešamas detaļas lai atjaunot un uztaisīt vel vienu astro conversion busu.
Darbi tika sakti autokrasas servisa Ogrē tikai novembrī 2011. gadā. Divu nedeļu laikā tika nomainīti visi sani mašinai lai varētu ielikt lielākus logus no conversion van'a ka arī izgriezts jumts.
Un tad es sludinajumos pamanīju vienu kravas astro ar smukiem diskiem kurus gribēju dabūt sev. Uzvaniju, izradijas ka mašina ir ar zviedru numuriem un saimnieks ar mieru samainities riteniem, kad atbraucu skatīties viņš man piedavāja nopirkt tomēr visu mašinu, bet atdod lieko tukstoti par visu astro negribēju, tapēc piedavāju tikai 300Ls. Jāsaka ka tas bija muža izdevigakāis pirkums jo par 300Ls dabūju ne tikai riteņus bet visu mašinu ;))))


Mašina bija 1998 gada ražota un braucama:) izņemot to ka viens suports bija ieķilajies no ilgas stavēsanas;).
Līdz ar to musu plāni uzreiz pamainījas, jo lai uztaisīt mums velamo ņemot ppar bazi kraviņieku bija krietni vienkaršak, pluss vel nevajadzētu mainīt dzineju un priekšejo paneli.
Ta mes sakam jaukt jau trešo busu un graizīt to....
Izveloties labākas detalas no trīm mašinam lenam tapis vel viens astro conversion van.
Neiedzilināšos visos sikumos, bet salikšu pāris bildes no procesa:
Te jumts gatavs krāsošanai. Jumtā tika iestrādāti speciāli stiprinājumi lai varētu piesiet vindsērfinga deļus.
Jumts un pārsegs nokrāsoti, karta mašīnas kuzovam un citam sīkam detaļām.



 Te būs rezultāts, atliek tik likt visu kopā, plus ielimēt stiklu un likt priekša visus vadus pluss salona salikšana, aptikorozijas apstrade no apkasas un deserta gāzes iekārtas uztadišana.
Aaa un paraleli ar visiem kuzova darbiem meistars-virtuozs no Lielvārdes, kas savulaik līmēja un piedalījās hibernas ledusdeļu izstradēun razošana, izgatavoja pilno body kit komplektu astro explorer versijas no stiklaskiedras, pat samodelēja trukstošu detaļu kurai mums nebija parauga:).
Rezultats svaigi krasots no kamēras:

Vislielkais darbs bija padarts atlika tiaki visu salikt vieta, saskruvēt un protāms daudz dažadu sīukumu...
Izlaidisim saliksanas posmu un tagasd var apskatīt gala rezultātu, vecais un jaunais blakus.


Vis darbs aizņema vairāk par gadu, daudz darba, lidzeklu, bet interesantākais bija pats process.
Tagad vecais astro tiek tirgots, ja kadam interese dodiet ziņu...
darbs nosledzas šonedeļ ar oficiālo "Izrakstīšanos" no "autokrasas" servisa, šampanieša pudeli tomēr nolemam pret sanu nesist :))).
Nu ko, cerams labi ripos.....
Otrs mans hobijs noslēgts un tagad var plānot garakus serf-tripus ar vecu-jaunu astro conversion van.

Ziņas nu jau par burašanu sekos drizuma.