2012. gada 5. aprīlis

11th or 12th...


Sveiciens Latvijas sērfotājiem un maniem sekotājiem J. Pasen neesmu neko postējis sava blogā jo esot mājās vienmēr ir kādi svarīgākie darbi, bet tagad mitinoties El Turā, Ēģiptē jau nu 11 dienas beidzot atradu laiku un spēku( pareizāk sakot noguruma deļ) lai uzrakstīt un aprakstīt.
Ka jau posta virsraksts saka esmu El Turā jau vienpadsmito vai divpadsmito reizi, godīgi vairs nu nevaru un negribu skaitīt. Gan jau domājiet ko tad darīt te tik daudz reižu, atbilde vienkārša- BURĀT, FRĪSTAILOT un atpūsties no mūsu civilizācijas nevajadzīgas jezgas un rūpēm. Nu jau otro gadu sev saku” „ Vis pēdēja reize uz Ēģipti un tad jāmaina spots, cik var....”, bet paiet laiks un atkal gribas pafrīstailot un uzgriezt ko jaunu uz gluda ūdens, nav tev jāmokas pa viļniem skalojoties, un nu beidzot sasniegts tāds līmenis, ka jauni triki padodas arvien ātrāk un ātrāk. Piemēram, pirms dažam dienam uztaisīju punetu canabrava ar pirmo mēģinājumu, pats biju pārsteigts. Brīžiem, protams, apnik braukāt un sisties viena un tai pašā vietā pie vienādiem apstākļiem, un tad tāda, ka veiksme iepūš dienvidnieks, dienas gaitā ieskrējoties no 9 m/s līdz 17m/s 17.00. Un nu te varēja „ottanutsa” pēc pilnas. Ideāli apstākļi video sesijai uz kreiso halzi un labas rampas shakam un ponchiemJ.

Tātad atskatoties uz 11 pavadītam dienam varu teikt, ka burāts ir kādas 6-7 dienas, 2 dienas burāts ar katamarānu un veikots. Vakardien vizināju savus studentus no rīta ar Topcat katamarānu. Uzvilku saviem mācekļiem specialo trapeci un aiziet. Vējš izrādījās stiprāks nekā līkas no krasta, pūta kādi 8-9 m/s un nu tā mēs šķeļot sarkanas atklātas jūras vilnīšus vizinājāmies, es pie stūres un visam šotem, bet balasta vieta uz trapeces lidinājas pēc kartas Elmārs, bet tad viņa brālis Aldis. Braucot ar Aldi pēkšņi atskan blīkšķis un grot bura sāk krist lejāJ, jeahuu salauzam stopora skavu masta topā.
Tāpēc esmu atstājis El Turu bez topcat katamarāna nomas uz kadu laiku J.


Par vindsērfingu runājot, esam tagad te 5 cilvēki no Latvijas, ka arī vel kādi 10 cilvēki no citam valstim, bet uz ūdens parasti nav vairāk par 5-6 cilvēkiem. Tas ir vienkāršī burvīgi. Brauc, neviens netraucē, ūdens gluds un vējš vienmērīgs. Ar laiku saku novērtēt spotus kur ir pēc iespējas mazāk cilvēku.
Man priekša vel 9 dienas, bet pārējie dosies mājās šo svētdien. Skatoties laika prognozi Latvijai esmu priecīgs ka esmu izlemis izrauties uz ilgāku laiku, varbūt vel arī pagušu iemacīties ko jaunu. A ja plāns nakam nedel doties uz Blue lagoon kas ir starp šarmu un Dahabu. Saka ka vejš tur vispār puš ka no fena,vienmērīgs un bez caurumiem, plus vel satikšu tur igauņu frīstailistus, kas manuprāt vel joprojām tur dzīvo.
Tā, ka ļoti ceru, ka pa šo laiku pie mums mājās iestāsies īsts rudens un mums visiem būs tas prieks satikties pie mūsu ne īpaši smukiem ūdeņiem, nokratīt ziemas putekļus no sava vindserf inventara un atklat jaunu burašanas sezonu savos homespotos.....

Aloha