2010. gada 3. janvāris

Jaunajā gadā kaut kas jauns!!!


Visiem sveicieni Jaunajā Gadā!!!

Gib gib uraaa! Jaunais Gads nu ir klāt un man tās iesākas diezgān interesanti. Par visu pēc kārtas. Pirms ziemassvētkiem gribeju sagadat draudzenei davanu- izbraucienu suņu pajūgā, bet izradījas par velu un kad uzzvaniju lai rezervēt vietu izradijas ka ziemasvētku laikā var pat necerēt, sismāz tā man pateica. Bet kopš bernības mēs atceramies ka Jaunais gads ir brinumu laiks, ta arī atgadijas ka 1. janvārī 9:30 no rīta man uzzvanija no Forsteru bāzes ( http://www.forsteri.lv/) un piedavāja tai pašā diena izbraukt. Labi ka jaunu gadu sagaidīju diezgan mierīgi, tāpēc mēs piekritam. Ta nu 12:00 jau bijam aiz Skrīveriem. Laiks bija burvīgs, ka no bildes, labāku nevarēja veleties, spīdeja saule un tikai -4.

Mus laipni sagaidīja, paskaidroja visu nepieciešamo, ka arī pastastīja par suņiem, kadas šķirnes un ar ko tie atšķiras. Tad kopā ar vienu forsteru darbinieku paši palidzējam iejūgt suņus pajūgā. Te vajag atzimēt patikamu faktu, ta ka forsteru bāze tikai šogad saka piedavāt izbraucienus ar suņu pajugiem tad attieksme no personāla ir ļoti laipna un arī personiska. Viniem tas pagaidam nav tads ka liels biznes, bet tas ir vienkārši saimnieka hobijs un tada veida viņš atpelna savus ieguldījumus. kaut gan tas mainīsies tuvākā laikā un nu jau ES nauda ir dabūta un forsterus paplašinas :-)



Mēs pieteicamies 15km braucienam. Tas aizņema aptuveni 1 stundu. Var braukt divatā, viens sež kamanas otrs sture. Protāms tas nav nekads baigi ekstrems pasakums, bet viennozīmīgi kaut kas jauns un nepieredzēts.
Suņi paši zin ceļu un ar videjo ātrumu ap 20 km/stunda izskrien smūko trasi pa lauku celiem un cauri mežiem.
Pēc trases veikšanas Jūs pacienas ar teju vai arī var paņemt un uzgrilēt gaļu pie vigvamiem:)želosiet.
Ja un tagad zinu atšķīribu starp Alaskas un Sibirijas haskija suņiem :))))
Nobeigumā:
Lai visiem jaunais gads nēs tikai patīkamus pārsteigumus, ka ari protāms veju un viļņus visa gada garumā!!!


P.S. Sodien biju nočekojis ledus situāciju, laba ziņa ka tiklīdz ieputis var droši braukt pa ledu( pa Ķeguma HESu) viennozimīgi. Ledus ir grumbuļains bet tikai kadi 4-5 cm sniega pa virsu.
Aloha