2010. gada 4. decembris

Back on the water


Saksim no jauna par visu no sakuma.

Tatad ir jau 4 diena noritējusi kopš esam Brazilijā. Es atbraucu kopā ar kite begineru Emīlu A. kurš bija pietiekoši avanturisks un parakstījas uz šo tripu no paša sakumā.
Tatad es atbraucu burāt Emīls kaitot. 4 dienas aiz muguras kas tad notika pa tam:
1. diena
Paedot brokastis nočekojam spotu. Te spilgi ir izteikti begums un paisums un starpība sasniedz līdz 2 metriem. No ritiem beguma laika var praktizēt frīstailu, bet pie high tide var meģināt lekt (ar parocīgo labo halzi) un ar kreiso pabraukt pa vilni un patrenet takas un goiterus un nelieliem bet pareiziem vilnišiem kas veidojas tieši pie biča 50 cm dziļumā:).
Burajama zona ir upwinda preti musu mitnei var teikt liča sakuma kur vejš stabils un side-of. Līci atrodas clubventos nomā bet tur pilnīgs aizvejš un visi klienti parasti stiepj deļus upwinda pa krastu. Liča zemveja atrodas kite beach un tur vejš ka jau kaiteriem labāk ir side-on.
Vejš 10-13m/s.
4.7 un skate 100 2 stundas noburāts bet neīpaši jedzīgi. Ir high tide un starp rifu un krastu ir čops pie kura man gruti piešauties. Par sliding frīstailu paisumā laikā ar labo halzi var aizmirst:(
Emils cinas ar kite un pēc pirmas halzes iekša paliek bez deļa:)Jamin ka viņš saka no windsurf beacha:))))
Labi ka cits kaiteris to deļi pieved tuvāk krastam un rezultāta kamēr Emīls cenšas tikt atpakaļ vinš nonak lici kur ir aizvejš un knapi tiek krastā. Man nacas peldēt delim pakaļ kadus 100 metrus, jo straume un sacies begums to lenam aiznes jurā.
Pēc peldes sajutor ka slims, saka lauzt elkoņus ceļgalus:(
vakara konstatēju ka esmu kartīgi apslimis.
2.diena.
Vejš 10-14m/s.
No rita ir draņķigi, temparatura tada ka galva reibst. lemums palikt gulta un sakt antibiotiku kursu:)))
Ta arī visa diena paiet. izradijas ka noķeru kadu virusu Amsterdama, jo 2 diena Emīls arī nonāk uz gultas ar temperatūru.
3.diena
Vejš 10-14m/s.
No rita liekas ka ir labāk paedot brokastis nolēmu ieiet uzburat, pec kadam 20 min iznacu ara un palika atkal ļoti slikti.
Vajadzēja tomēr arsteties gultā:)
4.diena
Vejš 8-11m/s
Nočekojot prognozi sapratu ka ir jāsak burāt jo izskatas ka nakamnedeļ varešu ilgi sauļoties jo no otrdienas sola tik 6-8 m/s. Pašsajuta ir labāka un uz ūdens arī sak kaut kas padoties.
Buraju no rita stundiņu pie beguma un pecpusdiena stundu pie ļoti augsta ūdens limeņa.
Pecpusdiena patika jo ar kreiso meģinaju goiterus, feelings satriecošs kad uztaisi tadu ala ponchu un delis ir kadu 1.5-2 metru augstumā :), pie piezemēšanas visu laiku noraku pārgriezot:)))))
Protams shakas panacot vilni. nevienu neuztaisiju bet esmu tuvu. jāatgust formu.
šodiena tika dokumentēta arī video ar Emīla HD kamēru, tapēc ja pēc atgriešanas man nebus slinkums samontešu video HD kvalitāte:)
Nakamnedeļ Icaraiizinho notiks frīstaila sacensības te bus pro no French Freestyle team tadi ka Julien Mass, Artur Polet un vieteji braziļu fristaileri.
Ja nebus augsta dalības maksa možka piedališos, apdomāšu :))))).
Vakara sesija bija laba. Saku apgut braukšanu ar labo halzi :)))). tacku ar labo halzi iekšā:)))
Ir ko darīt. Vismaz pēc šodienas man sak likties šis spots interesant un daudzpusīgs.
Šodienai vis, nogura jau rokas:)))))rakstīt:)))))
Ola
Tiekamies rit.
P.S. Saudzejiet savu veselību

2010. gada 2. decembris

Brazil, Icarazinho



Sen nebiju neko postojis. Ta nu sanaca ka vis rudens pagaja dažados darbos. Bija protams arī burāts gan septembrī gan oktobrī, bet laikam īpaši nestresoju par izlaistam burašanas reizem Latvijā jo biju planojis decembrī doties uz Braziliju.
Nu te mēs esam, diemžel tikai 2 cilvēki no Latvijas, kaut gan sakuma planojam būt kadi 4-5.
Ceļš uz braziliju mums bija diezgan īlgs un exiting :) jo lidojam caur amsterdamu. No Rīgas ar Air Baltic līdz amsterdamai, tad tur parnakšņojam super modernajā viesnīca uzreiz pie lidostas un nakamaja rita ar Arke Fly čarteri devamies uz Fortalezu. 9.5 stundu īlgs lidojums ar boeing 767 bija diezgan nogurdinošs. Tad vel 2.5 stundu transfers līdz Icaraizinho un esam uz vietas. Paldies Girmantasam kurš mums pierezervēja apartamentus. Butība dzīvojam nenormāli šiki 50 metrus no okeana inventars glabajas uztakelēts tepatas, mums ir iekļautas brokastis.
Vis jau butu forši bet veselība neizturēja un tagad otrajā dienā es visu dienu pavadu gulta meģinot izveseļoties jo burāt šodien ar tadu veselību nav iespējams.
Vakardien uzburāju kadas 2 stundas un sapratu ka esmu saslimis :(
cerams ka zales paveiks visu un rit vai parīt bušu uz kajām.
Meģināšu iepostēt regulari kadu ziņu.