2012. gada 4. oktobris

Mini holidays& First Lithuanian freestyle championship

Ļoti negaidīti pagājušajā nedeļā saņemu uzaicinājumu no Surfhouse Lithuania apmeklēt 29 un 30 septembrī Season closing event'u, Lietuvā, spotā ar nosaukumu Svencele (www.svencele.lt). Pasakuma ietvāros bija ieplanots izvest sacensības weikborda, kaita frīstailā ka arī Lietuvas vēsture pirmo Lietuvas republikas čempionātu vindserfinga frīstaila disciplinā. Lietuviešiem ši butu pirma pieredze frīstaila maču organizēšana, tāpēc tie lūdza padomu ka arī uzaicināja piedalīties.
Nočekoju prognozes un īlgi nedomājot mēģināju izbrīvot piektdienu un nākamo pirmdienu lai varētu šo braucienu apvienot ar treniņu Pavilostā, jo prognoze piektdienai un pirmdienai priekš rietumkrasta arī bija daudzsološa. Mana sieviņa tiešī ap to laiku bija uz slimības lapas, tāpēc piekrīta piebiedroties šim nelielam pasakumam.
Ceļojums sakas piektdien no rīta un jau pēcpusdiena bija iespēja baudīt viļņus Pavilostas pludmalē. Ļoti gribēju notestēt savas jaunas rotaļlietas Fanatic Quad 87 litru deli un North sails Hero 5.0 buru.
Apstakļi bija labi un diena izdevusies jo izdevas izpildīt savu pirmo frontside aerial atpakaļ vilnī ka arī nosedināt vienu backloop. Foršī aizbraukt paburāt kad nav nekur jāsteidzas un var vienkārši  pačīlot. Palikšana Pavilostā majiņa pie paša jūras tieši pretim burasanas spotam arī liek justies ka mājās.
sestdien no rīta devamies nesteidzīgi uz Lietuvu. Līdz Svenceles spotam no Pavilostas ir 180 km. Ta ka sestdien prognoze bija švāka, tad nolemam iejusties tūristu loma un apmeklēt Klaipedu, kur nekad nebijām pirms tam.
Klaipeda apstaja to pozitivāko iespaidu, vis ir sakartots un smuki sataisīts. Visur kaut kas notiek. Pilsētas kanala trenejas airetāji, cilvēki nesteidzīgi pastaigājas....


Ieturot maltīti Klaipedā, turpinājam ceļu uz Drevernu jo tieši šo vietu jāmekle uz kartes ja gribāt nonakt Svencele. Butiba ta ir viena un ta pati vieta un pat Lietuviešī nevar paskaidrot kāpēc ir atšķirīgi nosaukumi.
Līdz Drevernai bija jāmēro nieka 30 km.
Atrast spotu ir ļoti vienkarši, jābrauc visu laiku cauri Drevernu pa galveno asfaltēto ceļu līdz redzēsiet kreisaja puse puķotājus:).
Svencele ir izveidots diķis ar wake viņču un mēs atbracam tiešī uz wake sacensību sakumu.
Jāatzīme ka vieta tiešam ir laba un ir izveidota laba un stīliga infrastruktūra lai baudīt ekstremāļus ūdens sporta veidus. Tur ir kafejnīca, stilīgi viesnīcas numuriņi uz konteineru bazes, tualetes, 3 veikaļini ar kite wake un vindsurf sīkumiem ka arī drebem un citeim loriņiem. Turpāt ir serfstacija Eģiptes stīla kuru vada Lietuviešu autiritāte- Benzas.



Jātazīme ka sacensības bija labi organizētas. Bija redbul mašina ar DJ, visu laiku action tīka komentēts, bija internēta portālu parstavji. Sajūtas ka Lietuviešiem vindserfings kaits un weiks ir cieņa un ir liela atsaucība no dalībnieku un arī skatītāju puses. No sestdienas uz svētdienu turpat notika wake apbalvošana un tusiņš, bet ta ka svētdien solīja riktīgo pūtienu un bija jāpiedalās mačos devāmies meklēt naktsmītni. Arturas laipni piedāvāja palikt surfhouse kempingā, kur viņi ir izveidojuši virtuvi, dušas, tualetes un tt. Biju ļoti parsteigts ka neskatoties uz gadalaiku un ne parak siltu laiku kempings bija pilns ar veja atkarīgajiem:), tapēc mums nacas parnakšnot mana jaunajā busā.
Svētdienas rīts mūs sagaidīja ar lietu un brāzmaino vēju. Pirmos frīstaila startus nolēma atlikt uz 13:00. Un tieši ap to laiku debesis saka noskaidroties un vējš pieņemties spēkā.
Kopā sacensībam reģistrējas 15 dalibnieki. Es biju vienīgais arzemieks:).
Mans galvenais konkurents bija Tomas, kurš konstanti taisa shakas, flakas un citus trikus. Seeding'u uztasīja uz izloses pamata un ta sanaca ka man vajadzēja braukt 3 brauciena, bet Tomasam 4-jā. Līdz ar to es ar viņu satīkos jau 2-jā kartā. Man tas bija vissvarigakais heats. Vejš visu laiku pieņemas un ja pirmāja brauciena es izmantoju 5-ci tad nakamāja jau 4,7, bet parejos braucu ar 4,2 pereborā:).
Pret Tomasu man izdevas uztaisīt shaku, savu labāko airflaku,ponchu, speedloopu funnelu un spocku. ar to arī pietīka lai novinēt braucienu. Turpmākie braucieni man bija vienkaršakie un meģināju vienkarši stradāt " uz skatitājiem". Foršas sajūtas kad blakus krastam izpildi kadu triku un dzirdi ovacijas no skatītājiem. tas laikam ir tas kas trukst musu pašmāju sacensības. Atmosfera tiešam bija satriecoša.
Pēc otra brauciena bija trešais un ceturtais ko vienkarši izdevas novinēt un dabūt Pirma Lietuvas frīstaīla sacensibu uzvartāja tītulu.






Apbalvošana un tad ceļš uz Pavilostu lai izbaudīt pirmdienas viļņus.
Pirmdienā nočekoju spotu 19km, pie Užavas. Viļņi bija labi, bet vejš par īsu lai tos izmantot, bet mana konta vel viens nosedināts backie;).
Lūk šads mini atvaļinājums sanāca pagājušajā nedēļā.
Tagad jānosit menesīs un varesim noslēgt sezonu Eģiptē, El Turā, ka arī ir lieli plāni apceļot visus Sinajas pussalas labakas burajamas vietas.
Sekojiet informācijai.
Reports lietuvas medijos:
http://www.15min.lt/naujiena/sportas/ekstremalu/vasaros-vejo-sezona-svenceleje-vainikavo-jegos-aitvaru-ir-burlenciu-varzybos-bei-linksmybes-135-260744
http://sportas.delfi.lt/national/lietuvos-burlenciu-cempionate-dalyvavo-ir-olimpietis-jbernotas.d?id=59637479