2010. gada 15. decembris

Big fish, rain & rescue


Čau visiem.
Neesmu kadu dienu neko rakstījis, jo īpaši arī nebija ko.
Pirmdiena bija tada jocīga diena, no rīta saule, zvejnieki atgriežas no jūras, visi cerība gaida ka ieputis, bet stipra veja vietā atnak tikai negaiss un lietus. Jāsaka ka decembris ir pedejais menesis pirms te sakas lietus sezona, un nu jau var just un redzēt ka rainy season tuvojas:).

Ta ka vakardienas galvenais notikums bija lietus verošana un vakariņu gaidīšana.
Par edināšanu un dzīvošanu laikam ir jāapraksta atsevišķajā topikā, jo tur ir ko pateikt :))))
Šodiena iesākas cerīgāk. No rita jau spidēja saulite, bija ļoti karsti un puta kadi 5-6 m/s. Pēc maniem novērojumiem, vistiprākais vejš te iepuš parasti no 2 lidz 5 dienā. Ta bija arī šodien un tieši ap šo laiku devos burāt. Diena tadi pati ka iepriekšeja, burašana virs koraļu rifa un burneru meģinājumi. Vis gaja labi līdz bridim kad pamanīju savu koleģi Emīlu plunčajoties jurās dziļumos ar kaitu ūdeni, cereju ka vinš bus spejīgs to pacelt gaisa tāpēc parāk nesteidzos palīgā. Bet nu pec kadam 6 halzem pamaniju ka situācija nemainas un devos palīgā.
Emīla kaits bija sapinies kaut kada paradoksalajā veida un pacelt to nebija iespējams, tāpēc nolemu tam izlais gaisu sarulēt un vilkt Emīlu uz krastu, jo citadāk viņam naktos ilgi dreifet kamēr viņš nonaktu kait beachā pie propeleriem:) un tad viņam butu 4-5 km pastaiga:)
Uz to laiku piebrauca arī musu spaņu draugs frīstailist Roman un mēs viņam atdevam puķi ko viņš saka vilkt uz krastu. Es pieseju emila kaita deli pie aizmugurējas kaisaites un sakam lenitem vilkties uz krasta pusi. Bet ka jau saka labāk velāk nekā nekad un pēc kadam 3 minutem pie mums piebrauca glabšanas laiva no clubventos un aizveda Emīlu līdz krastam. Izradījas ka kaitam parplisa viens videjais striķis un to nu nebija iespējams savaldīt, tāpēc tas arī nokrita ūdeni.
Vot i skazke konec a kto slusal molodec:))))
Es uzluvējos atpakāl, atputos bišku jo bija baigais besis ņemties ap to kaitu...
Tad vēl kadas 40 min sesija uz ūdens ka vienīgais braucējs. Diena butu izbojāta ja ne izdevušas 3 shakas. Ļoti žel ka nav neviena kas pafilmētu un pafotografētu, jo ar shaku kaut ka jocīgi, esmu it ka uztaisījis jau ļoti lielu daudzumu, bet nav nevienas izdevusies shaka safilmēta. Žel bet nu cerams rīt vai parīt beidzot pielikšu Emīlu pie filmēšanas, jo tagad viņš vairs neiet uz kait beachu kur in onshore vejš, bet kaito tepatas, pie side-off:)
Tatad tuvākas 2 dienas pēc prognozes spriežot būs vejainas un domajam uztaisīt izbraucienu uz kadu flatwater lagunu.
Uz tikšanos eterā.

2 komentāri:

  1. nebēdā, man ir sūdīgāk. mani ir kas focē, bet pašu Shaku nemāku, hahahah!

    AtbildētDzēst
  2. Nu jau ir labāk. Atradas viena Šveices serfera girfrienda kuru mes pielikam pie filmēsanas un fotografēšanas.
    Tikai nets te ir lens līdz ar to izlikt bilds vai video :) gandriz jau nav iespējams.
    tiaki dažas photo.

    AtbildētDzēst